Кількість одержувачів виплат ВПО у Харківській області скоротилася у 2,7 рази. Про це на брифінгу повідомила виконуюча обов'язки директора департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Тетяна Печура.

За її словами, на сьогодні у Харківській області зареєстровано 528 тисяч ВПО. До 1 березня 2024 року виплати отримували 320 тисяч людей. Після зміни порядку отримання такої допомоги гроші отримують 118 тисяч переселенців. 

До кінця березня та протягом квітня управління соцзахисту та центри надання адміністративних послуг прийматимуть заяви від ВПО, яким не подовжили виплати. Їх розглянуть, та якщо людина має право на виплати, їй нарахують допомогу із 1 березня незалежно від дати подання заяви.

Із 1 березня 2024 року в Україні припинені виплати для частини ВПО - зокрема, для тих переселенців, які зареєструвалися до 1 серпня 2023 року. Водночас уряд визначив кілька соціально вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб, для яких виплати буде збережено. Для деяких із них виплати подовжили автоматично, для інших - після подання нової заяви.

Список тих, хто продовжує отримувати виплати ВПО і після 1 березня, - читайте тут.