Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що Харків та Харківська область залишаються пріоритетами для Кремля, однак у Росії немає сил для відкриття нового фронту на півночі області.

За його словами, інформація про підготовку російських військ до штурму Харкова є частиною ІПСО, метою якої є посіяти паніку серед місцевого населення та відволікти увагу ЗСУ від інших напрямків.

"Після кожного такого інформаційного вкиду логічно, що ми відчуваємо хвилювання населення, яке більше двох років живе фактично під щоденними обстрілами", - наголосив Синєгубов.

Він додав, що наразі на Куп'янсько-Лиманському напрямку зосереджено близько 100 тисяч російських військових, із яких безпосередньо воюють близько 40 тисяч. Решта - це сили логістики, забезпечення, шпиталі тощо.

Крім того, начальник ХОВА підкреслив, що наразі противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією все прикордоння, щоб тероризувати місцеве населення і відволікати ЗСУ від оборони на основних напрямках.

Синєгубов підкреслив, що ЗСУ ретельно стежать за військовою обстановкою на Харківському напрямку цілодобово, щоб протидіяти будь-яким загрозам. Однак відкриття нового фронту на півночі області для російських військ наразі є неможливим.

Нещодавно російське інтернет-видання зі штаб-квартирою в Ризі "Медуза", посилаючись на джерело, близьке до адміністрації президента РФ, повідомило, що вище російське керівництво планує найближчим часом організувати наступ на Харків, захопити місто, а потім поступово завершити війну. За словами джерел "Медузи", високопоставлені російські силовики переконані, що армії РФ під силу взяти Харків, а ось подальше просування вглиб України є складним.

Начальник Харківського військового гарнізону, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник вважає, що найближчим часом російські війська не зможуть організувати наступ на Харків.