27 листопада поїзд-кухня прибув до Харкова зі святковими стравами до Дня подяки. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Food Train фонду Говарда Баффета у цей день, традиційно, готує особливе меню для переселенців, соціально незахищених людей, працівників комунальних служб, ДСНС, залізничників і всіх, хто забезпечує 24/7 відновлення інфраструктури регіону.

Food Train може виробляти до 10 тисяч повноцінних страв на день: супи, каші, салати, м’ясні страви тощо.

За два роки кухарі поїзда-кухні приготували для жителів Харківщини майже 2,5 мільйона порцій. 

День подяки – північноамериканське свято, яке відзначається у четвертий четвер листопада – у США та другого понеділка жовтня у Канаді. З цього дня починається святковий сезон, який включає Різдво і триває до Нового року. День подяки спочатку був святом висловлення вдячності Богові, сім'ї та друзям за матеріальний добробут та добрі стосунки. У США та Канаді це свято значною мірою втратило релігійне значення і стало громадянським, загальноприйнятим та загальнонародним.