Державне агентство відбудови надсилатиме листи про те, щоб співробітники військкоматів не забирали людей з будівництв, зокрема, Харкова. Про це під час зустрічі з харківськими забудовниками сьогодні, 28 листопада, заявив голова агентства Мустафа Найєм, пише Kharkiv Today.

Забудовники, які беруть участь у відбудові міста та області, поскаржилися на представників ТЦК, які приходять просто на будівництва і забирають чоловіків.

"Знаю, що забирали майстрів, керівників об'єктів. Вважаю, що це перекіс. Це жах, коли ставлять норму для будівельних організацій, які беруть участь у відновленні. Можливо, ми будемо давати листи про те, що з об'єкта не можна забирати. Був випадок, коли з відновлення переправи для військових військкомат забрав людину. Це було якраз у Харківській області", - розповів Мустафа Найєм.

Крім того, він запропонував забудовникам брати на роботу ветеранів. У майбутньому такі компанії зможуть розраховувати на державні пільги.

На засіданні Ради оборони Харківської області 22 листопада йшлося, зокрема, про те, що перевірку військових квитків посилять у розважальних закладах Харкова. Водночас голова ХОВА Олег Синєгубов додав, що мобілізація має відбуватися виключно з дотриманням чинного законодавства України.