Харківська прокуратура вимагає через суд повернути місту землю в центрі Харкова загальною площею майже 5 гектар. Вартість землі - майже 30 млн гривень.

Ще 2010 року одне з харківських підприємств купило 5 земельних ділянок навпроти стадіону "Металіст", щоб побудувати тут ТРЦ. Ділянки мали забудувати до кінця 2011 року - до проведення чемпіонату Європи з футболу "Євро-2012". Однак підприємство не отримало дозвільні документи на будівництво.

У прокуратурі зазначили, що якби фірма побудувала ТРЦ, то під час чемпіонату з футболу його могли б відвідувати харків'яни та гості міста, що сприяло б додатковому розвитку малого і середнього бізнесу та надходженню податків до місцевого бюджету.

До суду направлено позовну заяву в інтересах держави про розірвання договору купівлі-продажу.

Чемпіонат Європи з футболу 2012 (UEFA Euro 2012) - 14-й футбольний турнір серед європейських країн, що проводиться раз на чотири роки під егідою УЄФА. Фінальну частину турніру взяли спільно Україна і Польща. Матчі почалися грою відкриття 8 червня 2012 року у Варшаві та завершилися 1 липня 2012 року фінальною грою в Києві.

Одним із міст, що приймали чемпіонат, був Харків. Тут проводили матчі команди групи В, до якої потрапили Нідерланди, Данія, Німеччина та Португалія.

Харків став базовим містом для збірної Нідерландів: ця команда тут провела три матчі. Нідерландці програли всі три поєдинки і вибули з боротьби за медалі.