Село Циркуни Харківської області залишається в урядовій програмі відновлення, за якою відбудовувати після обстрілів будуть за принципом Build back better - "відбудувати краще, ніж було". Про це на пресконференції 28 липня повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За словами Синєгубова, Агентство з відновлення вже запланувало реалізувати в Циркунах 4 проєкти - реконструкцію школи, сільради, ЦНАПу та амбулаторії. Наступний етап відновлення села - ремонт і відновлення житла. За попередніми підрахунками, у Циркунах знищено або пошкоджено близько 80% будівель.

Циркуни - велике село за окружною дорогою Харкова з боку Північної Салтівки, приблизно за 25 км від кордону з РФ. До війни тут проживали 6,3 тис. осіб. На початку війни Циркуни були окуповані. ЗСУ звільнили село в травні 2022 року.

Через обстріли село зазнало великих руйнувань. У квітні 2023 року Циркуни включили до державної програми відновлення "Краще, ніж було". Однак на початку червня губернатор заявив, що село можуть виключити з програми. Причина - почастішання обстрілів. Проти виключення з держпрограми виступили жителі Циркунів, вони говорили, що ця програма - їхній шанс на відновлення.

Сьогодні Циркуни розміновано вже на 95%. Щодня тут працюють сапери.

Як пише Kharkiv Today, за словами голови Циркунівської громади Миколи Сікаленка, він сподівається, що відновлювальні роботи скоро почнуться.