Жителів Дергачівського району закликають евакуюватись. Як повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко, це пов’язано з обстрілами.

Так, 27 липня російські війська знову обстрілювали підконтрольні Україні населені пункти Дергачівської громади.

"В результаті артилерійських ударів у Прудянці троє місцевих жителів отримали поранення. Серед них - 12-річний хлопчик та ще двоє чоловіків, 1975-го та 1976-го років народження. Завдяки оперативності волонтерів та лікарів їх життю вдалося врятувати, при цьому одного з чоловіків ледь встигли реанімувати, рахунок йшов на секунди. Тому я ще раз закликаю мешканців Дергачівщини виїжджати з громади на більш безпечні території та не повертатися, доки ситуація не стабілізується", - пояснив Задоренко.

За його словами, у районі Козачої Лопані, Цупівки, Дементіївки Великих Проходів Збройні сили України продовжують боротьбу з агресором.

Козачелопанський, Проходовський і більшість Токарівського округів перебувають під контролем РФ.

Раніше В'ячеслав Задоренко розповів, що у кількох населених пунктах Дергачівського району ворог дистанційно мінує території. Ці факти зафіксовані в Слатино та Російській Лозовій. У зв'язку з цим, голова громади попросив місцевих жителів дотримуватись правил безпеки та пересуватися лише перевіреними шляхами.

Нагадаємо, якщо ви або ваші родичі хочете евакуюватися з окупованих територій, потрібно подати заявку через телеграм-бот @helpingtoleave_bot

Докладніше про те, як відбувається евакуація та куди звертатися тим, хто бажає виїхати, - читайте тут.