У селі Токарівка Дергачеської громади 27 квітня машина бригади "Харківобленерго" підірвалася на міні. Про це повідомив начальник слідчого управління облуправління Нацполіції Сергій Болвинов.

Спочатку повідомлялося, що енергетики потрапили під обстріл армії РФ, пізніше цю інформацію уточнили.

За даними Болвинова, працівники обленерго їхали ремонтувати мережі, і по дорозі їх машина наїхала на вибуховий пристрій.

Четверо енергетиків отримали серйозні травми. Один член бригади загинув.

Як повідомили в прес-службі "Харківобленерго", електромонтер служби ліній Харківського високовольтного РЕМ Олексій Шевченко отримав серйозні мінно-вибухові травми. Енергетику мусять зробити екстрену операцію, і сім'я потребує грошей на лікування.

Всіх, у кого є можливість, просять допомогти родині зібрати потрібну суму. Перерахувати гроші можна на карту дружини потерпілого: 4966 8090 4658 5194 (одержувач - Людмила Шевченко).

Раніше бригада обленерго потрапила під обстріл у Вовчанську, де відновлювала високовольтну лінію. Енергетики опинилися під прицільним вогнем з артилерії.

До того, 27 березня, в Куп'янську підірвався на міні начальник служби ліній Куп'янського високовольтного району електричних мереж Роман Байбак. Він загинув на своїй присадибній ділянці.