Під час визволення Куп'янська наші бійці знайшли під російським танком триметрового пітона. Про цю історію військові розповіли "Суспільному".

За словами бійця ЗСУ Богдана, у вересні 2022 року наші військові під час звільнення Куп'янська підбили два російські танки, ті почали горіти. Після цього бійці побачили, як з-під одного танка виповзає "замурзаний" пітон.

"Я підбігаю, ловлю його як канат, і тягну за собою. Відбіг трохи, звернув його в клубок і побіг далі, бо танк почав вибухати. Добіг до розбитого будинку, знайшов мішок і поклав його у мішок", - розповів військовий.

Пітону дали ім'я на честь звільненого міста - Куп'янськ. Наші бійці припускають, що до російського танка змія потрапила з розбитого тераріуму в одній із зруйнованих обстрілами лазень, бо у приміщенні військові побачили останки змій.

"Можливо, він і сам доповз до їхніх танків погрітися, але я не виключаю, що вони його вкрали - може, навіть заради їжі. Ми часто знаходили на їхніх позиціях і шкіри собак, кістки собак. Я подзвонив волонтерам і говорю: у мене є триметровий пітон, його треба кудись подіти. Вони спитали, де я його взяв. Я відповів, що це трофей, відбитий у росіян", - сказав Богдан.

Нині за пітоном доглядає професор Харківського університету імені Каразіна Дмитро Шабанов.

Фото: Олександра Новосел/Суспільне Харків