Міський голова Ігор Терехов звільнив відповідального за стан укриттів у Харкові. Про це він повідомив на селекторній нараді сьогодні, 27 червня.

За неналежний стан укриттів з посади звільнено начальника Управління цивільного захисту Департаменту із взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Олександра Пушкарьова. Директору департаменту Валентину Топчію оголошено догану.

Терехов зазначив, що "цей крок допоможе навести порядок". Він сказав, що, хоча у Харкова непогані показники, але всі 100% укриттів мають бути в належному стані.

За словами міського голови, серед тих типів укриттів, які є в Харкові, найгірша ситуація - з протирадіаційними. Що стосується укриттів подвійного призначення та найпростіших укриттів, то вони майже повністю забезпечені всім необхідним.

Перевірка укриттів Харкова ДСНС закінчилася кілька днів тому. Рятувальники перевірили понад три тисячі укриттів, і 354 з них виявилися непридатними для використання.

Масштабну перевірку укриттів по всій Україні розпочали після трагедії в Києві, коли в ніч на 1 червня внаслідок ракетної атаки загинули троє людей (серед них - 9-річна дівчинка), які прийшли в укриття, але не змогли в нього потрапити.

Карту укриттів Харкова можна подивитися тут.