У Петропавлівській громаді Харківської області не залишилося жодного цілого будинку. Про це повідомила голова Петропавлівської сільської військової адміністрації Ольга Козирєва, пише "Слобідський край".

Петропавлівська громада розташована в Куп'янському районі. До неї входить 16 сіл. До війни в громаді проживали 5,3 тис. осіб. Наразі залишилося близько 400, решта евакуювалося в безпечніші місця. У селах проводиться примусова евакуація.

Населені пункти громади знаходяться в зоні бойових дій, тому руйнування дуже серйозні. Більшість будинків згоріли або зруйновані так, що навіть не залишилося фундаменту.

Комісія з обстеження пошкоджених об'єктів поки що не може працювати через активні бойові дії та постійні обстріли. Частина громади все ще окупована. 

За словами Козирєвої, поруч із її будинком було 9 прильотів, півбудинку зруйновано, господарські споруди пошкоджено, одну повністю знищено.

Центр громади - Петропавлівка - постійно зазнає обстрілів. 24 лютого в селі було поранено волонтера. 20 лютого російські війська завдали удару по Петропавлівці дроном, який влучив у цивільну машину. У машині були троє мирних жителів - усі працівники місцевої ферми, де вирощують свиней; вони їхали додому з роботи. Двоє чоловіків 38 і 50 років загинули на місці. 48-річну жінку врятувало те, що вона їхала на задньому сидінні машини.