Екс-керівниця апарату Харківської обласної військової адміністрації Вікторія Белявцева внесла 100 тисяч доларів застави. Її підозрюють у присвоєнні 15,2 млн грн. За даними НАБУ та САП, вона з іншими людьми підробила документи про поставку продуктів харчування для гуманітарної допомоги.

22 лютого суд призначив Белявцевій запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,6 мільйона гривень. Жінка перебувала на волі до внесення застави. Як повідомив адвокат екс-керівниці апарату ХОВА Євген Ріяко в коментарі "Суспільному", застава внесена, і гроші пройшли перевірку свого походження. Їх перевіряли судова адміністрація та Державна казначейська служба України. Документи про внесення коштів були направлені у прокуратуру. 

У ХОВА Вікторія Білявцева працювала з 2016 року, на посаді керівника апарату  - з листопада 2021 року. 13 лютого чиновницю звільнили за угодою сторін.

Після пред'явлення підозри Белявцевій у ХОВА відреагували на ситуацію та заявили, що за вказаним договором продукція була поставлена в повному обсязі та передана за призначенням населенню Харківщини.