Чиновниці Харківської ОВА повідомили про підозру у розкраданні понад 15 мільйонів гривень. Про це повідомили в НАБУ і САП.

За даними силовиків, чиновниця та ще три людини підробили документи про купівлю харчових продукти для гуманітарної допомоги населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях.

Слідчі встановили, що у березні 2022 року керівниця апарату Харківської ОВА та директорка приватного товариства уклали тристоронній договір між Харківською ОВА, АТ "Укрзалізниця" та ТОВ на постачання 235 тонн курятини. Після цього були підроблені документи про отримання продукції. Продавець отримав усю суму за товар від "Укрзалізниці". Втім, оплачену продукцію так і не поставили.

Вже у грудні 2022 року зловмисники поставили продукцію, при цьому підробили документи про зберігання ії на інших складах, хоча по факту її взагалі не було. Це вони зробили лише тоді, коли їм стало відомо про розслідування справи.

Наразі серед підозрюваних:

  • керівниця апарату Харківської ОВА;
  • директорка ТОВ та її заступник;
  • директор регіонального управління ТОВ.

Національне антикорупційне бюро України 5 квітня 2023 року проводило обшуки в ХОВА. Структури працювали у керівництва апарату обладміністрації та у Департаменті агропромислового розвитку. Апарат ХОВА зараз очолює Вікторія Білявцева.

Досудове розслідування триває, перевіряється причетність інших осіб до злочину.