У Харкові готують шелтер для переселенців, пише "Суспільне".

Шелтер (від англійського shelter) - це притулок для людей, які залишилися без житла.

Харківський шелтер створюється в одному з гуртожитків міста. Він призначений для маломобільних людей, евакуйованих із небезпечних територій у Харківській, Донецькій та Луганській областях. У приміщенні є окремий вхід із пандусом, душову та туалет переобладнано під потреби маломобільних людей.

У десяти кімнатах шелтера зможуть розмістити понад 30 осіб. Обслуговуючий персонал - 12 осіб. Фельдшер і медсестра стежитимуть за станом підопічних. За необхідності приходитиме лікар.

Голова громадської організації "Волонтер 68" Галина Харламова повідомила, що люди зможуть перебувати в шелтері від кількох днів до місяця (у середньому - близько двох тижнів). За цей час відновлюватимуть документи, якщо їх втрачено, проведуть медичне обстеження. Далі евакуйованих можуть відвезти або до родичів на захід України, або в Європу, або в інше безпечне місце.

Відкриття шелтера відбудеться сьогодні, 26 липня. Перших евакуйованих приймуть 27 липня.

Із Вовчанської громади проводять примусову евакуацію родин із дітьми та людей з особливими потребами. Куп'янська адміністрація закликала місцевих жителів евакуюватися з Куп'янська. Під постійними обстрілами - Борівська громада. Там теж можлива евакуація.