Жінка зливала росіянам пересування ЗСУ в Харківській області, повідомили у прокуратурі.

Встановлено, що у липні 2023 року 49-річна жителька смт Вільшани Харківського району через заборонену в Україні соцмережу “Однокласники” налагодила спілкування з представником РФ.

Жінка надсилала куратору інформацію про переміщення української військової техніки по території Харківської області. Вона також активно випитувала у місцевих мешканців інформацію про загальну обстановку у регіоні. Одне з її повідомлень, надіслане представнику РФ, мало такий зміст: 

“А по факту наблюдается движняк, сегодня и в городе, и по нашей трассе было живенько, прилично всяких их джипов, пикапов и т.п. мелочи, зенитку вроде поволокли в сторону Сум. Поговаривают, что вояк из Харькова перебрасывают, и город без присмотра остается (дай-то боже, если так)”.

У жовтні цього року правоохоронці викрили жінку. Зараз вона перебуває під вартою.

Обвинувальний акт відправили у Дергачівський районний суд Харківської області. За фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України), жінці загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.