Працівники харківського заводу "ФЕД" просять мерію повернути автобус №55, який з'єднує Олексіївку і Північну Салтівку. Відповідну петицію зареєстровано на сайті міськради.

Автобус №55 курсував із проспекту Перемоги на Олексіївці через Павлове Поле і селище Жуковського до вул. Наталії Ужвій на Північній Салтівці. Його скасували на початку війни.

Автор петиції зазначає, що сьогодні з Олексіївки на Північну Салтівку можна доїхати тільки на метро або з пересадками на автобусі №63. І людям, які працюють на Харківському машинобудівному заводі "ФЕД" (розташований на вул. Сумській у районі Сокільників), через скасування автобуса №55 незручно добиратися до підприємства.

Щоб петиція була розглянута міськрадою, вона має набрати 5000 голосів за 90 днів.

Працівники заводу "ФЕД" раніше направляли в мерію петицію з проханням запустити до підприємства автобус від площі Захисників України. За словами авторів петиції, маршрут варто прокласти від площі Захисників України, або Кінного ринку, або станції метро "Спортивна" повз станцію метро "Київська", далі - Журавлівським узвозом і вул. Весніна - до вул. Сумської.