Прах двох такс, які загинули 23 січня від ракетного удару по вулиці Академіка Проскури у Харкові, поховають із господарями. Про це повідомила директорка комунального підприємства "Центр поводження з тваринами" Юлія Цибулька, пише "Суспільне".

Цибулька розказала, що кремування у центрі робили вперше.

Олександра Вовк, племінниця загиблих Юлії Брейніної й Валерія Конченкова, в інтерв’ю "Накипіло" розповіла історію подружжя. Вони прожили у зруйнованому РФ будинку майже 30 років. У їх оселі завжди було багато квітів та колекція фігурок такс. Їх дві жорсткошерстні такси Шанті й Кая були багаторазовими призерами виставок.

Юлія ще з 2014 року долучилася до допомоги українській армії: плела сітки, робила окопні свічки. Валерій шив прапори для могил полеглих воїнів.

Сьогодні у Харкові оголошено День жалоби за загиблими 23 січня. Загинуло 10 людей, серед яких 8-річна дівчинка. Армія РФ трьома хвилями ракет обстріляла місто.

Також у Харкові шукають господарів пораненого пса, який втік після ракетних ударів позавчора. Він знаходиться у "Центрі поводження з тваринами". Собака поранений та наляканий. За словами Юлії Цибульки, пес скоріш за все домашній, на ньому є нашийник. Йому надали медичну допомогу.