У Генштабі ЗСУ відзначили посилення обстрілів Харкова і області. Лише за останній тиждень росіяни завдали 19 ракетних ударів по Харківщині.

Застосовано:

У Харкові і області загинуло 16 осіб, у тому числі одна дитина. Поранено - 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, зокрема одна лікарня, три заклади освіти, шість житлових будинків.

За даними харківської мерії, у місті пошкодження отримали сотні будинків. Тільки після ракетних ударів 23 січня – 250 житлових і нежитлових будинків, вибито 5 500 вікон. 

Також значну кількість будинків було пошкоджено іншими обстрілами з 29 грудня минулого року. Поранення отримали сотні мирних мешканців.

У Генштабі вважають, що російське командування застосовує тактику терору, оскільки не може досягти успіхів на полі бою на Харківському напрямку. Ракетні удари здійснюються з метою знищення Харкова та вбивства цивільних людей. Таке відбувається і в інших місцях України.

Зокрема інтенсивність обстрілів, за оцінкою Генштабу, прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода. Задля зменшення саме ракетної загрози ЗСУ не тільки контролюють повітряний простір, але й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо із застосуванням літаків.

З урахуванням цього у Генштабі заявили, що ЗСУ будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки ракет і продовжать контроль за повітряним простором для ліквідації ракетної загрози, у тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку.