У Борівській громаді на блокпосту 19 вересня зупинили автомобіль "ГАЗ", у якому везли велику партію спиртного, хоча в громаді - "сухий закон".

У Борівській громаді з 9 вересня діє "сухий закон": тут заборонено продаж алкоголю та інших спиртовмісних речовин, зокрема пива та слабоалкогольних напоїв. Обмеження діятимуть до припинення або скасування в установленому порядку воєнного стану в Україні.

Алкоголь, який намагалися ввезти в Борівську громаду, виявився безакцизним, повідомили в поліції.

Речові докази вилучено.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164-5 (зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка) КУпАП. Матеріали скеровано до суду.

Крім того, 18 вересня в Боровій виявили магазин, у якому продавали спиртне без ліцензії. З торгової точки поліцейські вилучили понад 280 пляшок спиртного.

На власника магазину складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

Пізніше в Боровій вдруге за тиждень поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності чоловіка, який продавав безакцизне спиртне в одному з місцевих магазинів.

Правоохоронці вилучили у порушника 1288 літрів спиртного.

На чоловіка складено протокол за ч. 2 ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. Матеріали скеровано до суду.