Гвардійці на Харківщині затримали росіянина - порушника кордону, який висловив бажання воювати в українській армії. Про це повідомили у Східному оперативно-територіальному об'єднанні Нацгвардії України.

За словами нацгвардійців, у селі Уди вони затримали порушника державного кордону. Громадянин РФ нелегально перетнув кордон України, але був затриманий поблизу лінії фронту. Під час допиту чоловік заявив про свою незгоду з путінським режимом та висловив бажання воювати проти російської армії.

"Я з Ленінградської області. До військової служби відношення не маю: не прийняли. Військовий квиток є - отримав у районному військкоматі. Перейшов кордон поблизу села Шестянка [ймовірно, застереження, йдеться про Щетинівку Білгородської області], вночі. Добирався на таксі. Прибув вступити до армії, української. Нинішнього президента РФ я не підтримую. Я проти війни з Україною", – розповів затриманий.

Наразі ведуться слідчі дії, перевіряється надана затриманим інформація. Чоловік був одягнений у військову форму (не штатну), мав при собі паспорт та військовий квиток. Порушник кордону запевнив, що має багато однодумців-опозиціонерів у різних куточках держави-агресора, але вони поки що недостатньо сильні й організовані, щоб протистояти каральній машині Путіна.

Село Уди – звільнений українськими військами у вересні населений пункт у Золочівському районі (укрупнений Богодухівський). Через постійні російські обстріли зараз село - це суцільні руїни.