Російські телеграм-канали поширюють фейк про проведення в Харкові 25-26 серпня авіашоу і нібито підготовлювані на ньому "провокації" з боку українських військових. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації РНБО.

За версією російських пропагандистів, на авіашоу нібито буде продемонстровано новітні розробки дронів.

У Центрі протидії дезінформації зазначили, що жодного авіашоу в Харкові проводитися не буде. Росіяни спеціально розганяють цей фейк, щоб посіяти паніку серед населення.

Своєю чергою, організатори авіашоу - Харківський аероклуб ім. Валентини Гризодубової - заявив, що KharkivAviaFest, який до війни щорічно проводили на аеродромі Коротич у передмісті Харкова наприкінці серпня, перенесено на невизначений термін, а небо в Україні залишається закритим для цивільної авіації. Сам же аеродром Коротич на час воєнного стану не працює.

Напередодні державних свят - Дня Державного прапора, Дня Харкова та Дня Незалежності України - місцева влада закликала харків'ян і жителів області бути пильними. У ці дні росіяни посилили розповсюдження фейків, зокрема й через соцмережі, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

У ХОВА просили мешканців регіону бути обачними та користуватися перевіреними джерелами інформації.