Харків'ян просять мінімізувати ранкові поїздки у наземному транспорті. До цього закликав мер Харкова Ігор Терехов.

"Минулий тиждень показав, що тепер агресор не робить навіть вигляду, що стріляє по військових об'єктах. З першого дня стріляли саме по нас, мирних жителях Харкова. Житлові будинки, ринки, торгові центри, школи, спортивні комплекси, університети тощо. Але найстрашніше – зупинки громадського транспорту, саме туди окупант бив вранці середи та четверга, якраз у той самий час, коли багато хто з вас їхав на роботу, у четвер троє загиблих та 23 поранених. Серед них – 13-річний хлопчик", - сказав Терехов.

Він закликав харків'ян побудувати графік пересування містом таким чином, щоб мінімізувати ранкові поїздки у наземному транспорті та частіше користуватися метрополітеном – на сьогодні це найбезпечніший спосіб пересування.

"Якщо вам потрібні продукти чи інша допомога – працюють наші управління соцзахисту та волонтерські організації. Ви завжди можете туди звернутись, і вам допоможуть. І пам'ятайте головне – ми обов'язково переможемо!", - зазначив міський голова.

Нагадаємо, начальник ГУ Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко заявив, що під час обстрілу "Барабашово" росіяни спеціально цілилися у місце максимального скупчення мирних жителів.