Російська армія скинула авіабомби на Харківську область. Удар припав на село Одноробівка.

Російські військові вдарили по селу з авіації близько 10:30 сьогодні, 24 травня. Вони запустили дві авіабомби. У селі пошкоджено газове обладнання, але, на щастя, постраждалих немає.

"Нам пощастило, що авіабомби впали в городи. Газовики вже працюють, кажуть, що намагатимуться якнайшвидше відновити газопостачання", - розповів "Слобідському краю" голова Золочівської громади Віктор Коваленко.

За його словами, в Одноробівці наразі проживає близько 200 осіб. Одноробівка - прикордонне село, тут до кордону з Росією - всього близько кілометра, тобто РФ може дістати до села з будь-якого виду зброї.

За минулу добу російська армія била по Харківській області з літаків, з мінометів, артилерії, а також запускала дрони-камікадзе.

Цієї весни РФ активно стала використовувати кориговані авіабомби у війні з Україною. Бомбардування проводиться літаками СУ-34 і СУ-35. Бомба здатна пролетіти 70 км. За словами представників Повітряних сил, протидіяти КАБам можна далекобійними ракетами, винищувачами F-16 і системами ППО Patriot.