Війська РФ знову намагалися піти в атаку на Харківщині - цього разу біля села Хатнє Великобурлуцької громади Куп'янського району. Про це повідомили у Генштабі.

Село розташоване буквально за 10 кілометрів від російського кордону. Воно знаходиться біля витоків річки Верхня Дворічна. Біля Хатного є великий лісовий масив. Хатнє було окуповане росіянами у перший день вторгнення, 24 лютого 2022 року.

Днем раніше війська РФ вже намагалися атакувати – але тоді в районі Масютівки Дворічанського району, тепер це також укрупнений Куп'янський район, але обидві атаки – і біля Масютівки, і біля Хатного наші війська відбили. У вечірньому зведенні від 22 грудня у Генштабі наголосили, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без істотних змін, та ознак формування наступальних угруповань противника немає.

Водночас обстріл Харківської області триває. Минулої доби на Слобожанському напрямі ворог із танків, мінометів та артилерії бив по районах населених пунктів Шевченкове, Стрілеча, Нескучне, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Волохівка та Строївка. На Куп'янському напрямку росіяни завдавали ударів біля Новомлинська, Куп'янська, Крохмального та Берестового Харківської області та Новоселівського та Стельмахівки на Луганщині.

А наша авіація минулої доби завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, знищила три зенітно-ракетні комплекси та один центр БПЛА противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України вразили три пункти управління, три склади боєприпасів та вісім районів зосередження живої сили окупантів.