У цукерках "Мирель" виробництва Харківської бісквітної фабрики виявили підвищений вміст трансжирних кислот. Про це у Держпродспоживслужбі Харківської області.
Цукерки експортувалися з України до Естонії. За словами експертів-дієтологів, трансжири – це різновид ненасичених жирів, які від звичайних жирів відрізняються структурою та властивостями. Вони є в натуральних продуктах харчування – молоці, різних видах м'яса, але їх вміст там замалий, щоб завдавати якоїсь шкоди організму.
Інша справа - трансжири промислового виробництва, які одержують із рідких рослинних олій. Постійне вживання трансжирів збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, підвищує рівень "поганого" холестерину, сприяючи утворенню холестеринових бляшок. Крім того, часте вживання трансжирів може провокувати пухлини, рак легень, кишечника та простати, погіршувати пам'ять.
Наявність трансжирів у продукті виробники повинні вказувати на етикетці, там вони можуть позначатися як маргарин, рослинний жир, кулінарний жир, частково гідрогенізований рослинний жир, частково гідрогенізовані жирні кислоти, фритюрний жир, комбінований жир, олія гідрогенізована.
.jpg)






