Захоплення села Крохмальне на Куп'янському напрямку, звідки ЗСУ відійшли 21 січня, спікер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо назвав "феєричним" досягненням окупантів.

Фітьо підкреслив, що Крохмальне – це малесеньке село, де до повномасштабного вторгнення мешкало 45 людей. Село повністю знищено, мешканці всі виїхали, й залишатися захисникам боронити розвалини не було можливості, це б ставило під загрозу їхні життя. Тому було прийняте рішення зайняти кращі позиції, більш обладнані та захищені.

"Ворог там знаходиться –під постійними обстрілами. Наші захисники знаходяться в активній обороні. Це дає можливість за кращої нагоди переходити до атакувальних дій, а також покращувати своє тактичне становище. Територію ми, звичайно, звільнимо, росіян всіх проженемо. І в них вже в Крохмальному дуже весела нічка була. Думаю, в них бажання ще кудись йти зникло автоматично", – сказав Фітьо.

За словами Фітьо, російська армія атакує цей напрямок з початку жовтня, у них на меті вдруге окупувати Куп'янськ. Вони намагалися захопити Синьківку, щоб створити плацдарм для наступу на Куп'янськ, але успіхів не мали. Вже більше року російські війська атакують позиції ЗСУ у Синьківці, яка розташована за 8 км на північний схід від Куп'янська.