Оплата комуналки на Харківщині впала у п'ять разів. Про це розповів "Українському Радіо Харків" директор обласного Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Сергій Магдисюк.

"Рівень оплат у порівнянні з 2021 роком у Харківській області впав у п'ять разів. Різниця між тим, що є зараз і у мирний час - 20%", - сказав Магдисюк.

За його словами, незважаючи на складну ситуацію, в області закупили матеріали та паливо для обленерго, щоб на звільнених територіях продовжувалися відновлювальні роботи, а люди мали світло та тепло.

Говорячи про тарифи, чиновник зазначив, що всі мешканці регіону платять за стандартними тарифами, пільг немає. Так, тариф на газ залишився на рівні минулого року: для населення - 7,42 грн за кубометр, для комунальних підприємств - 15-16 грн. Кожен має платити по можливості. За його словами, поки діє воєнний стан, комуналку можна не платити. Але місцева влада просить все ж таки оплачувати комунальні послуги, щоб підприємства могли накопичувати аварійний запас матеріалів і виплачувати зарплати працівникам.

Усі, кому оплачувати комунальні послуги проблематично могли оформити субсидію. Субсидія зазвичай призначається на опалювальний та неопалюваний період. Куди звернутися по субсидію, читайте за посиланням.