У Харківській області члени банди видавали себе на правоохоронців і використовували зброю, яку отримали для боротьби з РФ, повідомили в прокуратурі.

Банду організував 45-річний колишній співробітник правоохоронних органів. Він володів методами оперативно-розшукових заходів, використовував ці знання, щоб знизити ризики викриття угруповання справжніми правоохоронцями.

До складу озброєної банди організатор залучив своїх знайомих, зокрема з кримінальним минулим. Зловмисники видавали себе за співробітників правоохоронного органу, використовували форму з відповідними нашивками. Вони скоювали розбійні напади на мешканців Харківської області, погрожували їм вогнепальною зброєю, били та катували, відбирали в потерпілих гроші, ювелірні прикраси, транспортні засоби та інше майно. 

Під час розбійних нападів бандити використовували вогнепальну зброю, яку отримали як члени добровольчого підрозділу для відсічі військовому вторгненню РФ. 

Низку крадіжок бандити скоїли з приватних будинків, розташованих на деокупованій території області - у селі Циркуни. Зловмисники виносили техніку, спортивний інвентар та інші цінні речі.

Банду було викрито у вересні 2022 року. Слідство закінчено. Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно дев'яти осіб за фактами вчинення розбійних нападів (ч. 4 ст. 187 КК України). Вісьмох із них обвинувачують ще й у бандитизмі (ст. 257 КК України).