У Харківській області знайшли ще одне мінне поле - цього разу в Чугуївському районі. Про це повідомили в поліції.

Понад 70 протипіхотних мін "Лепесток" виявили поліцейські на полі, що розташоване між селами Новий Бурлук та Леб'яже Чугуївського району.

Найчастіше в Харківській області знаходять протитанкові, а також протипіхотні міни класу ПФМ-1С. Території, де йшли активні бойові дії, просто "засипані" касетними мінами. За словами фахівців, Харківщина - одна з найбільш замінованих областей України.

Це не перше мінне поле, які знаходили на території області. У березні біля села Щурівка Ізюмського району в полі на одній ділянці знайшли понад 30 протитанкових і протипіхотних мін, а у квітні протитанкове мінне поле виявили просто на дорозі Балаклія-Гусарівка біля села Байрак, також в Ізюмському районі.

Станом на кінець березня в області було розміновано лише 1% території. Для повного розмінування, за оцінками фахівців, може знадобитися не менше десяти років. Поліцейські наполегливо радять жителям Харківської області не відвідувати території, які не оглянуті вибухотехніками. Не торкайтеся невідомих предметів, не підходьте близько, а одразу телефонуйте в поліцію.