Рятувальники ще гасять пожежі, які виникли внаслідок влучань російських ракет по енергетичній інфраструктурі Харкова. ️Про це на брифінгу повідомив міський голова Ігор Терехов.

Відновлення електроенергії залежить від "Укренерго", потрібно замінити всі трансформатори, підстанції. За словами Терехова, це важкий процес, за день його це зробити неможливо.

Мер зазначив, що електромережі Харкова зазнали найбільш руйнівного удару з початку вторгнення РФ. Опалення отримують тільки 40 тисяч абонентів, підключених до модульних котелень із генераторами. Комунальники підтримують систему теплопостачання в такому режимі, щоб не розморозити її і зробити рециркуляцію, щоб не зливати воду з системи.

Водопостачання в Харкові є зі зменшеним напором і не у всіх районах міста: система працює на генераторах. Каналізація працює в повному обсязі.

Для заміщення електротранспорту додатково на маршрути було виведено 109 комунальних автобусів. У місті також працюють усі 74 "Пункти незламності", які вже відвідали близько 4 тисяч осіб. Як знайти пункти - у нашому матеріалі.

Медичні заклади міста живляться від генераторів, працюють усі реанімації, хірургії та станції "швидкої". У місті працюють аптеки та супермаркети, також від генераторів.

Водночас харків'яни пишуть, у частині деяких районів міста почало з'являтися світло. Такі повідомлення пишуть жителі Нових будинків, Нової Баварії, району Одеської, Жихаря.