Пішов із життя 19 січня видатний математик, один із провідних фахівців у галузі математичної фізики, професор Каразинського університету Володимир Щербина. Про це повідомили у виші.

У 60-ті та 70-ті роки ХХ століття Володимир Олександрович обіймав посаду заступника керівника відділу математичної фізики Фізико-технічного інституту низьких температур Академії наук, а згодом очолював кафедру математичної фізики Харківського університету.

Його учнями були такі відомі зараз фахівці у різних галузях, як Ігор Чуєшов, Ігор Чудинович, Олег Уваров, В'ячеслав Гордевський, Анатолій Бабичев та інші. Він зробив вагомий внесок у розвиток квантової теорії поля.

У 90-х роках Володимир Олександрович також приділяв значну увагу державному будівництву незалежної України як депутат Верховної Ради України, брав активну участь у громадському житті країни та рідного університету.

"Пам'ять про Володимира Олександровича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав. Висловлюємо глибокі співчуття рідним, близьким та колегам Володимира Олександровича, щиро поділяємо гіркоту втрати", - йдеться у повідомленні.