ЗСУ шматочок за шматочком відхоплюють назад українську землю на Харківщині. Про це заявив у етері нацмарафону командир 4 роти 128 батальйону 112 окремої бригади тероборони Києва, яка нині воює на Харківщині, Юрій Федоренко.

«Противник систематично намагається нащупати слабкі місця в обороні Харківщини, але отримує гідну відсіч та несе великі втрати. ЗСУ підготувалися та укріпилися максимально, наскільки це можливо в тих умовах, у яких ми знаходимося. Противник намагається просуватися вперед, але йому цього зробити не вдається. Натомість ЗСУ шматочок за шматочком відхоплюють назад українську землю, видавлюючи противника», - сказав Федоренко.

При цьому він зазначив, що інтенсивність обстрілів противника по населених пунктах, які знаходяться біля лінії фронту, дещо знизилася, але не через брак боєприпасів.

«Не в результаті того, що противник не насичений зброєю чи боєприпасами, а в результаті того, що ЗСУ артилерію, яка працює на даному відрізку, ведуть активну контрбатарейну боротьбу», - сказав тероборонець.