В окупованій Боровій росіяни залякують та дезінформують місцевих жителів. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

Зокрема, окупанти розповідають мешканцям Борової нісенітниці, що нібито всі, хто окупованою територією, в Україні вважаються колаборантами та зрадниками, хоча це не відповідає дійсності.

У Боровській селищній раді зазначили, що колабораціонізм – це умисна активна добровільна діяльність громадян, спрямована на підтримку рішень та/або дій держави-агресора, співробітництво з тимчасовою окупаційною владою та/або збройними формуваннями в їх інтересах на шкоду своїй державі.

Пересічні громадяни, які опинилися в окупації і займаються своїми справами, реалізують продукцію з власного городу, саду чи господарства, щоб вижити в таких умовах, і при цьому не агітуючи за Росію і не допомагаючи окупантам, колаборантами не вважаються.

"Подібна дезінформація є одним із напрямів інформаційно-психологічної операції окупантів. Вона спрямована на те, щоб люди не чинили опір загарбникам і боялися звільнення територій українською армією", - розповіли у Борівській селищній раді.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше повідомлялося, що у Боровій окупанти збирають особисті дані у місцевих жителів. За інформацією селищної ради, збір персональних даних відбувається також на блок-постах. Кожного, хто виїжджає із населеного пункту, ретельно перевіряють, розпитують про цілі поїздки та фотографують із паспортом.