У Боровій окупанти збирають особисті дані у місцевих жителів. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

"У деяких селах роздають гуманітарну допомогу, але отримати її можна лише за паспортом після надання своїх персональних даних окупантам. У зв'язку з цим багато хто завбачливо відмовляється від допомоги, щоб загарбники не змогли використати цю інформацію для проведення псевдореферендуму та інших маніпуляцій", - йдеться у повідомленні.

За інформацією селищної ради, збір персональних даних відбувається також на блок-постах. Кожного, хто виїжджає із населеного пункту, ретельно перевіряють, розпитують про цілі поїздки та фотографують із паспортом.

Позбавивши людей цивілізованих умов життя, стабільного заробітку, пенсій та соціальних виплат, створивши багато загроз, проблем та небезпек, окупанти позиціонують себе тут визволителями та благодійниками. Так, цього тижня у Боровій почали видавати по 10 тис. рублів пенсіонерам за раніше складеними списками.

Люди в окупації досі залишаються без мобільного зв'язку та інтернету, банківська система не працює, пенсіонери не мають можливості отримувати нараховані ним пенсії, працівникам установ та підприємств, які працюють під керівництвом окупаційної влади, не виплачують зарплати. Перевести в готівку гроші можна тільки в Сватовому або Старобільську, але під високі відсотки і здебільшого в рублях. Продукти та інші товари першої необхідності у магазинах є, але російського виробництва і за цінами, які перевищують українські, зазначили у Боровській селищній раді.