На Харківщині перейменували ще кілька вулиць. Як пише "Суспільне", у Мереф'янській громаді закінчено процес декомунізації, там у семи топонімів – нові назви.

За словами мера Мерефи Веніаміна Сітова, п'ять із семи топонімів було названо на честь почесних городян.

Нові назви в Мерефі:

вул. Бєлінського - вул. Віктора Кириченка (письменник, автор міського гімну);
вул. Незаможника - вул. Ігоря Михайлина (літературознавець);
пров. Незаможника - пров. Ігоря Михайліна;
вул. Павла Шейки - вул. Володимира Воронова (історик, автор серії книг про історію Мерефи);
в'їзд Павла Шейки - в'їзд Володимира Воронова.

За словами мера Мерефи Веніаміна Сітова, вулиці перейменовані на честь почесних городян. У роботі місцевій владі допомагала організація "Холодний яр".

Нова назва в селищі Утківка:

  • вул. Комарова - вул. Виноградна.

Нова назва у селі Кринички:

  • вул. Западна - вул. Західна.

Минулої осені у Мерефі перейменували 50 вулиць, в'їздів та провулків, ще 12 топонімічних об'єктів перейменували у селах громади. Декільком вулицям, які раніше носили "радянські" назви, надали імена героїв УНР. Наприклад, вулиця Маяковського тепер носить ім'я сотника УНР Костя Щита, вулиця Пушкіна - хорунжого УНР Федора Бульбенка, вулиця Матросова - сотника армії УНР Валентина Сем'янцева.

Перейменування топонімів у форматі декомунізації активно продовжується і в інших населених пунктах облати. Так, село Ватутіне стане Залужним, а для нової назви Первомайського вже вибрано 10 варіантів. Окрім цього, активісти руху "Деколонізація.Україна" запропонували список топонімів, які пропонуються до роботи, у ньому - два міста й 40 сіл регіону.