Прикордонні Вовчанськ і Куп'янськ перебувають під постійними обстрілами РФ. Як повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов, сьогодні вранці, 20 липня, під час обстрілу Вовчанська загинув 40-річний чоловік.

Протягом учорашнього дня Вовчанськ обстрілювали кілька разів. У місті пошкоджено кілька приватних будинків, господарські будівлі, сталися пожежі.

Через постійні обстріли прикордонного міста - до кордону з РФ тут приблизно 2 кілометри - з Вовчанської громади оголошено обов'язкову евакуацію дітей. Це стосується 8 населених пунктів, крім Вовчанська, подробиці - тут.

Що стосується Куп'янська, його 19 липня обстріляли із самохідного міномета "Тюльпан" - пошкоджено щонайменше 11 приватних житлових будинків. За даними ДСНС, постраждав 58-річний житель, у прокуратурі повідомили також про загиблу 50-річну жінку. Також росіяни пошкодили виробничу будівлю одного з підприємств.

Крім того, минулої доби РФ обстрілювали околиці сіл Івашки та Одноробівка Богодухівського району, населені пункти Дворічна, Західне та Синьківка Куп'янського, Козачу Лопань та Стрілечу Харківського району.

Якщо раніше очільник ХОВА зазначав, що в Куп'янському районі збільшилася "сіра зона", то сьогодні вранці, 20 липня, зазначив, що на Куп'янському напрямку наші війська надійно тримають оборону та знищують ворога. Просування вперед у росіян немає.