Армія РФ продовжує завдавати ударів по селу Уди Золочівської громади. У цьому населеному пункті вже не залишилося цілих будинків, а всі жителі - виїхали, розповів на брифінгу 19 липня начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко.

За його словами, в Удах, розташованих за 5 км від кордону з РФ, повністю знищено всю інфраструктуру. Село, каже Коваленко, "просто добивають".

Крім села Уди, за добу 18 липня російські війська обстріляли ще два населені пункти Золочівської громади: село Івашки і станцію "Одноробівка".

У прикордонному селі Івашки від обстрілу постраждала цивільна інфраструктура і підприємства - "Івашківський інкубатор" і "Альфа". Івашки зазнають ударів з першого дня війни, зокрема - авіаційних. Інкубатор в Івашках теж уже був під вогнем: у червні росіяни обстрілювали його з артилерії.

Станцію "Одноробівка" росіяни обстріляли, коли волонтери евакуювали чотирьох жителів. Сьогодні в населеному пункті залишаються лише три людини.

Станція постійно перебуває під вогнем російських солдатів. 12 липня РФ майже годину обстрілювала прикордонну Одноробівку з мінометів. А 6 липня прямим артилерійським ударів було знищено будівлю вокзалу.