На Харківщині поки що немає планів змінити комендантську годину на новорічні свята, але все залежить від військової обстановки. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

"Ми можемо комендантську годину продовжити, як було на великодні свята, коли ми ввели цілодобову комендантську годину. Однак на даний момент не стоїть таке питання", - сказав Синєгубов.

За його словами, влада планує залишити комендантську годину без змін, але у разі можливої зміни військової обстановки рішення буде переглянуто.

Комендантську годину в Харкові скоротили на початку грудня, тепер вона - з 23 години вечора до 5 ранку. До цього довгий час вона розпочиналась о 22 годині вечора. А в перші тижні війни комендантська година починалася вже о 18 годин вечора, потім її час поступово скорочували.

На Великдень комендатська година тривала з 19 години вечора і до 5 ранку, з міркувань безпеки було скасовано всі вечірні богослужіння. Влітку, у серпні, коли Харків чи не щодня обстрілювався російськими ракетами та артилерією, було запроваджено довгу комендантську годину. Вона тривала добу – 23 та 24 серпня, у День міста та День Незалежності України, бо була загроза сильних обстрілів та провокацій з боку РФ.