Слідчі знайшли місце, звідки росіяни обстрілювали Харків, Циркуни, Руську Лозову. Про це повідомив голова Слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

"Харківщину обстрілювали не тільки з території Росії, а й з різних позицій в області під час її часткової окупації. Одна з таких позицій – за Липцями, біля дамби Трав'янського водосховища. Слідчі знайшли це місце та штаб окупантів поряд – у колишній базі відпочинку та підвалах будинку мешкали військовослужбовці Росії", - зазначив Болвінов.

За його словами, вилучено відбитки пальців, зразки ДНК. На місці знайдено більше 400 гільз 122 мм калібру, ведуться слідчі дії.

22 33 44 55

Близькість Харкова до російського кордону – це біль міста, бо сюди з 24 лютого долітали не лише ракети, а й снаряди ствольної артилерії. Ще на початку вересня правоохоронці розповідали, що по місту гатять дуже неточною зброєю, і розліт снарядів – до 10 кілометрів. Під удари артилерії та РСЗВ потрапляли житлові квартали, торгові центри, місця відпочинку харків'ян. Голова ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко розповідав, що росіяни стріляли по Харкову, використовуючи переважно старе радянське озброєння, і логіка в цьому одна – завдати болю та спричинити більше жертв.

Після стрімкого контрнаступу ЗСУ у Харківській області на початку вересня та звільнення практично всієї території Харківщини обстріли міста суттєво скоротилися, але, на жаль, деяка артилерія може долетіти до Харкова з території Росії – небезпечна відстань у 40 км це дозволяє. Так, у серпні російські окупанти обстріляли Харків із великокаліберних гармат "Піон", дальність стрілянини яких досягає 47 км. Тоді під удар потрапило Павлове Поле, загинуло 8 людей, ще 17 отримали поранення. Але, зауважимо, посунувши артилерію до самого кордону, росіяни потраплять уже в зону дії артилерії ЗСУ. Численні "бавовни" у Білгородській області - тому підтвердження.