Наступ російських військ на Куп'янськ безуспішний, ініціатива вже на боці ЗСУ, повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі нацмарафону розповів, що на Куп'янсько-Лиманському напрямку обстановка складна: російське командування зосередило тут 100 тисяч бійців, 900 танків, 555 артсистем і 370 РСЗВ. Але українські військові тримають ситуацію під контролем і завдають військам РФ значних втрат.

Напередодні, 17 липня, російські підрозділи намагалися наступати в районі Лиману Першого в Куп'янському районі, але були відбиті. 18 липня на Куп'янському напрямку війська РФ завдали авіаудару в районі Кислівки, обстріляли з артилерії Новомлинськ, Дворічну, Західне, Синьківку, Куп'янськ і Кислівку. 

За оцінкою Анни Маляр, підвищенням активності на Куп'янському напрямку російське командування намагається вирішити два завдання:

  • повернути втрачені позиції;
  • змусити українське командування перекинути туди резерви з інших напрямків.

Заступник міністра повідомила про просування ЗСУ на кількох напрямках.

"Росіяни запанікували через наше просування на Бахмутському напрямку. Тому що воно хоч і поступове, але щоденне, і майже всі панівні висоти навколо міста ми зайняли", - заявила Ганна Маляр.

Також вона розповіла, що триває наступ на Бердянському та Мелітопольському напрямках: на ділянках Мала Токмачка - Новопокровка та Велика Новосілка - Урожайне ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах.