Мешканці Савинців Харківської області у суді оголосили вирок. Відповідну інформацію опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до матеріалів справи, засуджена в період тимчасової окупації Ізюма публічно підтримала російську агресію. Жінка у розмові з місцевими жителями розповідала, що "Скоро мінятимемо паспорти на російські", "Тут буде Росія", "Було б добре, якби не Майдан 2014", "України більше не буде".

Крім того, жінка показувала порожні будинки для заселення окупантів та здала інформацію про місце проживання колишнього військовослужбовця ЗСУ.

Також засуджена збирала анкетні дані та ксерокопії паспортів ізюмчан, передала їх окупаційній владі, розповсюджувала у місті пропагандистські газети "Ізюмський вісник" та "Червона зірка".

На суді жінка свою вину визнала.

Київський райсуд Харкова визнав її винною у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111-1 КК України та призначив покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на 10 років.

34-річний харків'янин, який розповідав у дворі сусідам, що "вас роздавлять танками; з яким задоволенням я чекаю на цей день, коли прийдуть росіяни і захоплять Україну", також піде під суд. Йому інкримінують колабораційну діяльність.