У Харківській області під час масованого російського удару по Україні 16 грудня бійці ЗСУ збили чотири російські ракети з ПЗРК "Ігла". Про це у своєму телеграм-каналі повідомив бригадний генерал юстиції Сергій Мельник із позивним "Марсель".

"Часові харківського неба збили чотири ворожі ракети з ПЗРК «Ігла». Ворог має розуміти, що Україну охороняє не лише система ППО та авіація, а й відважні військові, за спиною яких рідні міста, батьки, діти та найдорожчі люди у світі. Будемо зубами розривати ворожі ракети, якщо потрібно", - зазначив генерал.

Вранці 16 грудня Україна зазнала чергового масованого ракетного удару з боку Росії. У Харкові прогриміли вибухи і відразу відключилося світло, зупинилося метро. По місту та області випустили близько 10 ракет.

«Ігла» - це переносний зенітний ракетний комплекс, призначений для ураження повітряних цілей, що низько летять. Комплекс був прийнятий на озброєння ще в СРСР 1981 року. Саме "Іглою", наприклад, у березні в боях за Чернігів капітан Збройних сил України Сергій Чижиков збив новітній російський багатоцільовий надманеврений винищувач четвертого покоління Су-35 (вартість якого оцінюється в 40-65 млн. доларів США).