Харківський міський голова Ігор Терехов попросив представників закордонних фондів допомогти Харкову пройти опалювальний сезон. Таке прохання градоначальник озвучив 17 серпня під час зустрічі з представниками іноземних організацій, які готові надати підтримку Харкову підготуватися до зимового періоду.

Харків відвідали представники Норвезької ради у справах біженців (NRC), "Solidarités International" (Франція), "People in Need" (Чехія), "ACTED" (Франція) та "UNHCR" (Агентство ООН у справах біженців).

У рамках зустрічі Ігор Терехов розповів представникам закордонних фондів про поточну ситуацію у місті. Зокрема, мер повідомив, що через обстріл у Харкові зруйновано тією чи іншою мірою понад 4 тис. житлових будинків, 110 шкіл, понад 100 дитячих садків, понад 50 закладів охорони здоров'я та сотні інших адміністративних та нежитлових будівель. Також ворог цілеспрямовано знищує систему теплопостачання.

"Попереду - опалювальний сезон, холоди. Нам потрібно, щоб харків'яни не замерзли, не померли від морозів. Останні обстріли показують, що агресори цілеспрямовано бомбардують інфраструктуру "Харківських теплових мереж" - ТЕЦ, котельні, тепломагістралі. І від того, як ми . опалювальному сезону, як діятимемо під час обстрілів в осінньо-зимовий період, залежить дуже багато", - зазначив Ігор Терехов.

У мерії додали, що представники закордонних фондів планують надати Харкову теплові прилади та паливо для них, надати допомогу у заміні вікон та дверей, а також допомогти із утриманням колективних центрів для вимушених переселенців.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше Ігор Терехов заявляв, що на Харків чекає найскладніший опалювальний сезон в історії міста.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов розповів, що для спільного резерву Харкова та громад області планується закупити мобільні котельні.