У Харківській області російський гауляйтер "скасував" Кримінальний кодекс. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

У серпні так званий "глава військово-цивільної адміністрації Харківської області" видав "розпорядження", яким скасував два кодекси України. Він підписав документ, яким нібито намагався "врегулювати на території Харківської області відносини, пов'язані із притягненням осіб до кримінальної відповідальності".

"Чиновник" розпорядився визнати Кримінальний кодекс України та Кримінальний процесуальний кодекс України такими, що втратили чинність на окупованій території області. За його задумом замість українських кодексів мали діяти російські.

"Мабуть, "глава військово-цивільної адміністрації" дізнався, що він уже підозрюється не за однією статтею КК, і вирішив, що легше буде його скасувати своїм "розпорядженням", - зазначили у прокуратурі.

Російські гауляйтери своєю активною роботою намагалися показати повне єднання з РФ. Наприклад, Віталій Ганчев, "глава тимчасової громадянської адміністрації звільнених територій Харківської області", планував провести "референдум" у регіоні.

Чим закінчилася ця ідея - відомо: ЗСУ звільнили Харківську область, і таких "референдумів" тут ніколи не буде.