Через удар "Шахедами" по газотранспортній системі в передмісті Харкова тисячі будинків досі залишаються без газу. Про це повідомили в Міністерстві енергетики України.

Російські військові вдарили безпілотниками по газовій інфраструктурі Харківської області в ніч на 12 жовтня. У результаті було пошкоджено проммайданчик газорозподільної станції, яка живить ТЕЦ. Через удар дроном без газу залишилися села Солоницівської громади.

За даними Міненерго, газівники за добу повернули газ у тисячі будинків. Однак ще близько 2 тисяч будинків залишаються без газу. Аварійно-відновлювальні роботи тривають.

"Шахед" (Shahed-136) - безпілотник іранського виробництва, здатний долати відстані до 2000 км. Розпізнати "Шахед" можна за характерним шумом двигуна, який схожий зі звуком мопеда або газонокосарки. Почувши шум безпілотника, необхідно спуститися в укриття або дотримуватися правил "двох стін". Якщо дрон упав і не вибухнув, не варто до нього наближатися і торкатися: у його корпусі може бути встановлений таймер, і БПЛА вибухне за якийсь час.