Мешканці харківського під’їзду залишилися без свого майна: у Шевченківському районі із будинку були викрадені дитячий самокат та три велосипеди. Крадіями виявилися діти. Як повідомили у поліції, це два брати 12 та 13 років та їх 15-річний товариш, раніше вже судимий за аналогічний злочин.

Хлопці встигли відвезти викрадене до дачного будинку в Харківській області. Наразі самокат та велосипеди поліцейські вилучили.

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

За статистикою протягом 2021 року в Україні неповнолітні скоїли більш як 3,5 тисячі злочинів. В Україні існує одна колонія для неповнолітніх - у Полтавській області; станом на кінець 2021 року там перебувало 59 засуджених хлопців віком від 15 до 20 років.

Основні статті, за якими підлітки отримують вироки, - неодноразові крадіжки, розбій, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування й вбивства.

При цьому в Україні вік настання кримінальної відповідальності - це 14 років. Це означає, що особи, які не досягли 14-річного віку, не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.