Німецькі партнери відбудують дві школи в Харкові, зруйновані обстрілами РФ. Про це в ефірі національного телемарафону розповів мер Харкова Ігор Терехов, повідомили в міськраді.

За його словами, про це домовилися напередодні під час онлайн-зустрічі з представниками адміністрації Баварії та Нюрнберга - міста-побратима Харкова.

Ігор Терехов зазначив, що незважаючи на війну, у Харкові відновлюють будинки, оскільки люди хочуть повернутися в місто. Крім того, необхідно відновлювати школи, дитсадки та лікарні.

За даними директора міського Департаменту освіти Ольги Деменко, внаслідок обстрілів у Харкові було пошкоджено 120 шкіл. Загалом у Харкові - близько 200 шкіл.

Деменко зазначила, що 18 шкіл Харкова пошкоджено більш ніж на 60%, чотири - зруйновано, і їх планують побудувати заново.

Ігор Терехов заявляв, що зараз немає можливості організувати роботу шкіл у звичайному режимі, оскільки забезпечення безпеки для школярів залишається головним питанням. У мерії розглядають варіанти комбінованого навчання, зокрема проведення офлайн-занять у приміщеннях метро. Там підготують класи з шумоізоляцією, а дітей до місця навчання підвозитимуть автобусами.