Харків перебуває в числі найбільш обстрілюваних армією РФ населених пунктів України. Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів телефоном начальнику штабу оборони Збройних сил Канади генералу Вейну Дональду Ейру.

За словами Залужного, крім Харкова, також страждають від ворожих обстрілів Миколаїв, Харків, Марганець, Нікополь та смт Березнегувате у Миколаївській області.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що по всій лінії фронту противник продовжує наступати і здійснює близько 700-800 обстрілів українських позицій щодня, застосовуючи від 40 до 60 тисяч боєприпасів.

"Основні зусилля зосереджені на витісненні наших військ із Донецької області. Найбільш напружена ситуація зараз у напрямку Авдіївка-Піски-Мар'їнка", - повідомив Валерій Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ запевнив канадського колегу, що ситуація на фронті хоч і напружена, але повністю контролюється.

"Занепокоєння викликає розташування ракетних систем уздовж державного кордону з боку Республіки Білорусь, зокрема, на аеродромі Зябрівка", - розповів Валерій Залужний.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, в ніч на 16 серпня Харків пережив один із найбільш масованих ракетних обстрілів за останній час. Штаб оборони зафіксував одразу 7 пусків ракет із Білгорода у напрямку Харкова. Були удари у Шевченківському, Київському, Салтівському, Індустріальному та Холодногірському районах міста.