У ніч на 16 серпня Харків пережив один із наймасовіших ракетних обстрілів за останній час. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

За його словами, обстріл розпочався з вечора 15 серпня. Близько 22:30 ворог обстріляв із РСЗВ Київський район Харкова. Від обстрілу постраждали приватні будинки, є влучення у дорожнє покриття.

О 2:30 Штаб оборони зафіксував одразу 7 пусків ракет із Білгорода у напрямку Харкова. Були удари у Шевченківському, Київському, Салтівському, Індустріальному та Холодногірському районах міста.

"Частина ракет влучила у відкриті території і пожеж не викликала. Фасади будівель пошкоджені осколками та вибуховою хвилею, частково зруйновано дорожнє покриття. Попередньо – без постраждалих. Правоохоронці ще працюють на місцях потрапляння та фіксують злочини окупантів", – розповів Олег Синегубов.

Голова ХОВА додав, що минулої доби ворог обстрілював мирні об'єкти Харківського, Богодухівського, Чугуївського та Ізюмського районів області. Пошкоджено приватні житлові будинки, господарські споруди.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, за добу від обстрілу постраждали 9 харків'ян. 75-річна жінка від поранень померла.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов, у ніч проти 16 серпня Росія вдарила ракетами по більшості районів Харкова: було обстріляно п'ять із дев'яти районів. За словами мера, такого радіусу удару ракетами містом не було давно.