Жителів Ізюму Харківської області просять терміново сплатити борги за опалення. З 1 січня 2023 року споживачі накопичили понад 13 млн. грн. боргу. А загальна сума боргу – 68,3 млн грн.

У місцевих теплоетах повідомили, що підприємству потрібні гроші на ремонт та модернізацію обладнання та проведення гідравлічних випробувань. Також підприємство не має можливості заплатити за електрику та природний газ. Якщо не сплатити борги, то восени не вдасться запустити котельні.

Значних збитків підприємству завдала агресія РФ. Частина котелень зруйнована під час обстрілів та бойових дій, частина отримала ушкодження.

Споживачі, які не мають грошей, щоб погасити борги відразу, можуть звернутися в теплові мережі та реструктуризувати борг, отримавши можливість виплачувати гроші частинами протягом тривалого часу.

Проблема заборгованості за комунальні послуги є актуальною для всіх районів області. Жителі Лозової накопичили борги у сумі 257 млн. грн., з них 184 млн. грн. - за опалення. У ці суми входять борги, не тільки за минулий опалювальний сезон, а й за попередні роки.

У Харкові минулого осінньо-зимового сезону за опалення платили лише 30% споживачів.

Боржникам загрожує позбавлення субсидій на сплату комуналки. Такий захід застосовується до тих, чия заборгованість перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 680 грн.